Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Σόιμπλε: "Οι υποσχέσεις δεν φτάνουν"

εμείς μια υπόσχεση σου δίνουμε την υπόσχεση του οτι θα τα πληρώσετε ολα αυτά που κάνατε στην ΕΛΛΑΔΑ .σας το ορκίζομαι!!!

antistasiaka nea




Σόιμπλε:  Οι υποσχέσεις δεν φτάνουν
Νέο αυστηρό τελεσίγραφο έστειλε στην Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Welt", ο οποίος προειδοποιεί την Ελλάδα ότι οι υποσχέσεις δεν φτάνουν.


Ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι στο παρελθόν η Ελλάδα έχει αθετήσει πολλές φορές τις υποσχέσεις της και επανέλαβε ότι η Ελλάδα μοιάζει με βαρέλι χωρίς πάτο. Όπως υποστηρίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, η πλειοψηφία των Γερμανών θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν μ' ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Και αναφέρει ότι οι Έλληνες πρέπει να κλείσουν τελικά αυτό το βαρέλι.

Ο Β. Σόιμπλε επανέλαβε, για μια ακόμη φορά, την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της. Και τόνισε ότι είναι στο χέρι των Ελλήνων να παραμείνουν στο ευρώ. Υπάρχει πρόβλημα νοοτροπίας στην Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Σόιμπλε.

Να σημειωθεί ότι σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Welt", το Σάββατο, ανέφερε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στην Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών καθώς η κ. Μέρκελ είναι αποφασισμένη να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, με κάθε θυσία ενώ ο κ. Σόιμπλε έχει εκφράσει την άποψη ότι δεν θα ήταν τόσο μεγάλες οι επιπτώσεις από την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Το δημοσίευμα αυτό διέψευσε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Στάινμαγιερ κάλεσε το ελληνικό κοινοβούλιο να υπερψηφίσει τα μέτρα ενώ επέκρινε την κυβέρνηση Μέρκελ για την πολιτικής της στο θέμα της κρίσης χαρακτηρίζοντάς την, την χειρότερη γερμανική κυβέρνηση στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, σε συνέντευξή του, κατηγορεί την καγκελάριο Μέρκελ ότι οδηγεί την Ευρώπη σε λάθος κατεύθυνση με τις πολιτικές λιτότητας. Παράλληλα, ζητά ενέσεις ρευστότητας για την Ελλάδα και τονίζει ότι ήταν μεγάλο λάθος να δοθούν δάνεια στην Ελλάδα με τόσο υψηλό επιτόκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου