Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Φτιάχνει... τηλεφορίες για ψυχολογική εξόντωση των οφειλετών του Δημοσίου!

Η ΝΕΑ ΦΑΕΙΝΗ ΤΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ


Η νέα -εξόχως φαεινή- ιδέα του διορισμένου από τους ξένους δανειστές (με 5ετή θητεία μάλιστα, για να μην ξεχνιόμαστε!) γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, προκειμένου να ασκηθεί πίεση με όλα τα δυνατά μέσα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους και οφειλές στο Δημόσιο είναι η δημιουργία ειδικού τηλεφωνικού κέντρου παρενόχλησης των πολιτών μέσα στις ίδιες τις εφορίες!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατία, οι υπάλληλοι που θα στελεχώσουν το call center της κάθε εφορίας θα «κυνηγούν» τους φορολογουμένους και θα τους απειλούν τηλεφωνικά με
δεσμεύσεις και κατασχέσεις περιουσιακών.
Δηλαδή το call center του Θεοχάρη θα αντιγράψει την αντίστοιχη πρακτική των τραπεζών, όπου την επομένη της λήξης της προθεσμίας πληρωμής της δόσης ενός δανείου ο δανειολήπτης δέχεται μια άγαρμπη (σχεδόν πάντα) τηλεφωνική όχληση από την τράπεζα.
Στο υπουργείο Οικονομικών πιστεύουν ότι με αυτές τις πρακτικές τρόμου θα υπάρξει τόνωση των δημόσιων εσόδων και θα περιοριστεί η μαύρη τρύπα του Προϋπολογισμού.
Το call center θα ενεργοποιείται στην περίπτωση που, μεταξύ άλλων, ένας φορολογούμενος:
- Δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση
- Δεν υποβάλλει περιοδική δήλωση απόδοσης ΦΠΑ
- Δεν πληρώνει κάποιον φόρο (εισοδήματος, ακινήτων κ.ά.)
- Δεν πληρώνει κάποια δόση ρυθμισμένου χρέους
Η ειδοποίηση του φορολογουμένου θα μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά, με e-mail ή με σύντομο γραπτό μήνυμα (sms).
Οι εφοριακοί θα πρέπει να απειλούν τηλεφωνικά τους οφειλέτες, τους συνυπόχρεους (σύζυγοι, παιδιά, συγγενείς κ.ά.), ακόμα και τους... κληρονόμους τους ότι, εάν δεν ρυθμιστεί το ληξιπρόθεσμο χρέος, τότε θα προχωρήσουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης όπως:
- Κατασχέσεις ακινήτων και αυτοκινήτων για όσους χρωστούν από 3.000 ευρώ και άνω.
- Πλειστηριασμοί σπιτιών και οικοπέδων που έχουν ήδη κατασχεθεί.
- Ποινικές διώξεις για όλους όσοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ.
Οι εφορίες θα πρέπει πρώτα να δεσμεύουν ποσά που τυχόν εισπράττουν οι μικροοφειλέτες και μετά να προχωρούν, εάν χρειάζεται, σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων. Στα ποσά που μπορεί να κατάσχονται περιλαμβάνονται μισθοί, συντάξεις, επιδοτήσεις, ενοίκια και πάσης φύσεως άλλα εισοδήματα και έσοδα που δικαιούται να εισπράξει ο οφειλέτης του Δημοσίου από τρίτους. Ειδικά για τους μισθούς και τις συντάξεις ο νόμος προβλέπει την κατάσχεσή τους μέχρι ποσοστού 25% επί του συνολικού μηνιαίου ποσού και μόνο εφόσον το ύψος του ποσού είναι μεγαλύτερο των 1.000 ευρώ. Η κυβέρνηση σχεδιάζει μάλιστα να καταργήσει και αυτό το ακατάσχετο όριο σε μισθούς και συντάξεις.
- Για μισθωτές ακινήτων προβλέπονται κατασχέσεις ενοικίων και απόδοσή τους από τον ενοικιαστή απευθείας στο Δημόσιο.
- Για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που δεν πληρώνουν στο Δημόσιο θα δοθούν εντολές για κατασχέσεις αμοιβών από τους πελάτες τους, πριν ακόμα τις πάρει ο οφειλέτης στα χέρια του.
- Μπλοκάρισμα μεταβιβάσεων περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη σε τρίτους (π.χ. γονείς προς παιδιά), εάν υποκρύπτεται δόλος.
Τα σχόλια είναι περιττά για την πρόσθετη ψυχολογική εξόντωση που πρόκειται να υποστούν οι Έλληνες φορολογούμενοι, σαν να μην τους έφταναν τα απανωτά και εξωφρενικά χαράτσια....
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου