Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

To Focus επιμένει ότι o Σόιμπλε έκανε λόγο για χρεοκοπία της Ελλάδας
Ο Β. Σόιμπλε ενημέρωσε βουλευτές πως η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για χρεοκοπία των Ελλήνων λέει το περιοδικό Focus παρά την διάψευση από τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Παρά τη διάψευση από τον υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ, το βράδυ του Σαββάτου, το περιοδικό Focus δημοσιεύει την Κυριακή στο site του το ρεπορτάζ, σύμφωνα με το Σόιμπλε ενημέρωσε βουλευτές πως "η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για χρεοκοπία των Ελλήνων".
Το περιοδικό επικαλείται κυβερνητικό έγγραφο και σχετικές δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών, ενόψει της ψηφοφορίας για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και τον μηχανισμό ESM.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο, η κυβέρνηση της Γερμανίας, προκειμένου να περιορίσει τους κινδύνους από μια χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα χρησιμοποιήσει «τέχνασμα»: "Η Ελλάδα θα χρειαστεί, το αργότερο στα μέσα Αυγούστου, φρέσκο χρήμα. Τότε λήγει ένα ομόλογο που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα", όπως υποστηρίζει το περιοδικό ότι πληροφορήθηκε από έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
"Η εκκρεμούσα ακόμη Έκθεση της τρόικας θα καταλήξει, κατά τις εκτιμήσεις της γερμανικής κυβέρνησης, μάλλον στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει καθυστερήσει όσον αφορά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της", αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι ο κ. Σόιμπλε προετοίμασε τους βουλευτές του CDU και του CSU, εξηγώντας τους ότι στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για τη μετεξέλιξη του ESM περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, "απαραιτήτως διαδικασία χρεοκοπίας κρατών". Βουλευτές, των οποίων τη μαρτυρία επικαλείται το Focus, τόνισαν ότι ο Γερμανός υπουργός τους δήλωσε ότι πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι οι Έλληνες δεν θα τα καταφέρουν χωρίς "εξωτερική υποτίμηση".
Σύμφωνα με το περιοδικό, "η γερμανική κυβέρνηση θέλει να συνδέσει τη συμφωνηθείσα δυνατότητα απευθείας χρηματοδότησης τραπεζών από το μόνιμο μηχανισμό στήριξης ESM με πρόσθετους όρους", κυρίως με την δυνατότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να λαμβάνουν χρήματα από τον ESM, μόνον εφόσον τα κράτη τους έχουν εισαγάγει το φόρο χρηματοοικονομικών συναλλαγών και μεταβιβάζουν τα έσοδά τους από αυτόν στον ESM, πρόνοια η οποία θα μείωνε τους κινδύνους για τον Γερμανό φορολογούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου