Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Έλληνες, οι νέοι Αλβανοί του κόσμου




Η κολοσσιαία πια ανεργία, και η ελεύθερη πτώση των μισθών στην Ελλάδα είναι οι δυο βασικοί λόγοι που θα σπρώξουν τα πιο δυναμικά και τα πιο μορφωμένα κομμάτια της κοινωνίας σε αναζήτηση καλύτερης τύχης στο εξωτερικό. Ήδη φεύγουν πολλοί, πολλαπλάσιοι βρίσκονται σε διερευνητικό στάδιο, ενώ σε ένα με δυο χρόνια στα αεροδρόμια και τα λιμάνια θα επικρατεί συνωστισμός από την κοσμοσυρροή.


Οι επιπτώσεις από τη μεγάλη αυτή φυγή, έχουν διερευνηθεί, άλλωστε δεν είναι δύσκολο κανείς να τις αντιληφθεί. Αλλά, πέρα απ’ αυτό, όμως, επιπτώσεις θα υπάρξουν και στις νέες χώρες της μετανάστευσης, και θα είναι απρόβλεπτες, τα πρώτα δε σημάδια έχουν ήδη αρχίσει να διακρίνονται.

Ελεύθερος επαγγελματίας, έλληνας, εγκατεστημένος σε χώρα Χ από δεκαετίας και με μέση αμοιβή για τις υπηρεσίες του επί σειρά ετών ας πούμε Υ, την τελευταία φορά μετά την παράδοση της δουλειάς του, δεν εισέπραξε το σύνηθες ποσόν Υ, αλλά το 60% του Υ, με τη μοναδική δικαιολογία ότι έτσι είναι, κι άμα θέλει, κι αν τού αρέσει, αλλιώς ας γυρίσει πίσω στην πατρίδα του να βρει εκεί δουλειά!

Το παράδειγμα αυτό, που είναι αληθινό, σίγουρα δεν είναι το μοναδικό, και είναι ακόμα πιο σίγουρο ότι θα αποτελέσει τη νόρμα και για τους υπόλοιπους εξόριστους αυτής της χώρας, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τους μετανάστες από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και την Αλβανία που εισέρρεαν στα μέρη μας για τον ίδιο ακριβώς λόγο που εγκαταλείπουμε εμείς σήμερα τα δικά μας.

Αν λοιπόν συνυπολογίσουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και με τους Ιρλανδούς, Ισπανούς και Πορτογάλους εργαζόμενους, που θα συρρέουν μαζικά από την περιφέρεια στο κέντρο για δουλειά, τότε οι εργαζόμενοι αυτοί του κέντρου, της Γερμανίας, Ολλανδίας, κλπ, που τώρα μας χλευάζουν και μας λοιδορούν σαν άχρηστους και σαν τεμπέληδες, ας μη χαίρονται άλλο κι ας ετοιμάζονται σιγά-σιγά να δουν κι αυτοί και τα δικά τους μεροκάματα να κατρακυλάνε. Νόμος είναι αυτός της αγοράς, δεν είναι παίξε γέλασε…

Άσε, που δεν αποκλείεται στο κοντινό μέλλον, να δούμε και πηχυαίους τίτλους στις γερμανικές εφημερίδες, ας πούμε, για τη νέα «ελληνική υγειονομική βόμβα», όπως τώρα δα ανακαλύψαμε ότι μια τέτοια υπάρχει και στην πατρίδα μας που αφορά τους δικούς της ξένους. Τα πιο θανατηφόρα μικρόβια σε μια κοινωνία, δεν είναι τα μικρόβια της χολέρας και της φυματίωσης, αλλά του φασισμού...

cynical

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου