Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σε μία κλωστή η εξεταστική και το εξάμηνο


Σε οριακό σημείο το ΤΕΙ Αθήνας- Αυξάνονται οι καταλήψεις στα σχολεία

Σε μία κλωστή κρέμεται η εξεταστική και το εξάμηνο στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Οι καταλήψεις στα ΑΕΙ μπορεί να έχουν μειωθεί στα 102 τμήματα, ωστόσο σε πολλές σχολές λαμβάνονται αποφάσεις για συνέχιση τους, όπως πχ στη Νομική, όπου σύμφωνα με τους φοιτητές, χθες το βράδυ αποφασίστηκε συνέχιση της κατάληψης με οκτώ ψήφους διαφορά.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι ξανάκλεισαν όλα τα Τμήματα του Παντείου όπου είχαν λήξει οι καταλήψεις.

Σε οριακό σημείο το ΤΕΙ Αθήνας


Σε επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας Δ. Νίνος επισημαίνει ότι τακτικός προϋπολογισμός του Ιδρύματος μειώθηκε κατά περίπου 60%, ενώ εγκρίθηκαν μόνο θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

«Εάν εσείς δεν αντιμετωπίσετε άμεσα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι επανειλημμένες περικοπές ανθρώπινου δυναμικού και δαπανών, το ΤΕΙ Αθήνας θα αναγκαστεί να αναστείλει τη λειτουργία του με τραγικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία στις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε», προειδοποιεί.

Εξαπλώνεται ο «ιός» των καταλήψεων στα σχολεία


Την ίδια ώρα αυξάνονται οι καταλήψεις σε σχολεία, σε ολόκληρη τη χώρα. Αν και καθημερινά ο Οργανισμός Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων αποστέλλει βιβλία στα σχολεία και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχει προωθηθεί το 40% των βιβλίων, οι μαθητές επικαλούνται την έλλειψή τους και συνεχίζουν τις καταλήψεις.

Το υπουργείο Παιδείας, πάντως, εξέδωσε χτες εγκύκλιο με τους τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων ωρών, στους οποίους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μαθήματα το Σάββατο, τις γιορτές και τις αργίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου