Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Βόμβα κοινωνικής αποσταθεροποίησης στο ATHENS MALL; Η 17Ν ζει, αυτή μας οδηγεί!


Βόμβα στο Athens Mall. Τυχαίο; Δε νομίζω. Οι τρομοκράτες ή οι “τρομοκράτες” χτύπησαν το δυτικό καταναλωτικό πρότυπο. Έπληξαν ένα ναό καταστημάτων και γνωστών ετικετών.

Δηλαδή ο στόχος τους έχει ένα συγκεκριμένο συμβολισμό που πιθανώς να βασιστεί επάνω του η όποια επιχειρηματολογία. Το σύστημα και το κατεστημένο του κεφαλαίου. Είχαμε άλλωστε και το γνωστό τηλεφώνημα στην παραδοσιακή μαχητική Ελευθεροτυπία.

Ας έρθουμε όμως και στα πιο απλά.

Η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας έρχεται να αποδείξει αυτό που πάντα πιστεύαμε, ότι ποτέ δεν εξαλήφθηκε. Μόνο μπήκε για λίγο στο ψυγείο. Μπορεί οι αδερφοί Ξηροί να ήταν άριστοι εκτελεστές αλλά ποιος πίστεψε ποτέ ότι όλοι όσοι συνελήφθησαν εκείνο το καλοκαίρι ήταν όλη η 17η Νοέμβρη; Ή ποιος έφαγε πως ένας τόσο έμπειρος τρομοκράτης έπαθε τέτοια νίλα με μια βόμβα που όλως τυχαίως του έσκασε στα χέρια;

Απλά τότε έπρεπε να τελειώσει η συγκεκριμένη οργάνωση και εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων να ακουστεί στην Οικουμένη πως η “ισχυρή” Ελλάδα του Κώστα Σημίτη ήταν και ασφαλής. Ξεχάσαμε άραγε εκείνα τα αστεία σενάρια περί Χολυγουντιανής παραγωγής με θέμα της εξάλειψη της οργάνωσης και πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνεϊ ως Μιχάλη Χρυσοσοΐδη; Απορώ πως δε γύρισαν την ταινία πριν καν παταχθεί η τρομοκρατική οργάνωση.

Έτσι λοιπόν όμορφα εκεί που “ακουμπούσαμε τους τρομοκράτες” όπως έλεγε ο Γιάννης Δροσογιάννης, τους τσακώσαμε. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…

…Όταν χρειάστηκε ξανά αποσταθεροποίηση όπως με τη δεύτερη φάση της διακυβέρνησης Καραμανλή μια χαρά επανεμφανίστηκαν τα σχετικά φαινόμενα και μάλιστα πολύ πιο βίαια. Ποιος ξεχνά το γάζωμα με πολυβόλα του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής που έστειλε μια φουκαριάρα κοπελίτσα στο νοσοκομείο ή τη στυγνή εκτέλεση ενός ειδικού φρουρού νωρίς το πρωί στο κέντρο της πρωτεύουσας αφήνοντας ορφανά παιδάκια; Λες και οι δύο αυτοί βιοπαλαιστές ευθύνονταν για τα δεινά της Ελλάδας.

Δε γνωρίζω ποιος κινεί την τρομοκρατία. Πιστεύω όμως ότι κάτω από την κουκούλα του δολοφόνου δεν κρύβονται ιδεαλιστές και παθιασμένοι επαναστάτες που επέλεξαν αυτή την ακραία μορφή δράσης απέναντι στο σάπιο κατεστημένο.

Γιατί;

Διότι πολύ απλά και πείτε ότι θέλετε, θα καθάριζαν αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν το λαό, θα γάζωναν τους ληστές, θα έστελναν στον άλλο κόσμο αυτούς που πούλησαν αυτή τη χώρα. Όχι απροστάτευτους φουκαράδες. Θα τιμωρούσαν τους βασανιστές του λαού. Αυτό κάνουν οι επαναστάτες κερδίζοντας έτσι ολόκληρη την κοινωνία.

Αυτοί κάνουν κάτι άλλο. Τι; Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Καλλιέργια τρομοφοβικού κλίματος στην κοινωνία; Αρνητική ψυχολογία; Να φοβάσαι όταν κυκλοφορείς έξω και οπουδήποτε; Αποσταθεροποίηση με σκοπό την πτώση της φιλογερμανικής κυβέρνησης; Όλα είναι στο τραπέζι.

Εκτιμώ πάντως πως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Νίκος Δένδιας (που δεν τους λυπάμαι καθόλου) δε θα πρέπει να αισθάνονται πολύ άνετα από δω και μπρος.

Για ένα μόνο θα ευχηθώ. Να μη χυθεί αθώο αίμα… Κι επειδή ότι κι αν ισχύει, όποιος κι αν κινεί τα νήματα, οι εκτελεστές πιθανότατα είναι Ελληνες, ας μη δολοφονήσουν αθώους βασανιζόμενους αδερφούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου