Την στρατηγική που σχεδίασε λόγω της επετείου των τριών χρόνων από τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου ξεκινάει σιγά – σιγά να εφαρμόζει η Αστυνομία, στα πρότυπα που σχεδίου που εφαρμόστηκε φέτος στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, βανδαλισμοί και καταστροφές.

Το δόγμα θα είναι ανοχή και ψυχραιμία, ωστόσο έχουν διατεθεί μέχρι και 5.000 αστυνομικοί για τα μέτρα της τάξης και ασφαλείας την Τρίτη, ενώ πολύ ενεργό ρόλο έχουν η Κρατική Ασφάλεια ακόμα και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σε συνεχείς συσκέψεις των επιτελών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποφασίστηκε να «οχυρωθεί» το κέντρο της Αθήνας, με δεδομένο, ότι το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια με αρχικό προορισμό τη Βουλή σε λίγη ώρα από τώρα.
Στα Προπύλαια αυτή την στιγμή έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 άτομα, ενώ αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση. Η μεγαλύτερη προσοχή της Αστυνομίας όμως έχει πέσει στην απογευματινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Αντιεξουσιαστών στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην Βουλή. Από τις 5 το απόγευμα και μετά θα κλείσουν και οι σταθμοί Μετρό στο Σύνταγμα και γύρω από αυτό.
Εισαγγελείς βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, αλλά και στα αυτόφωρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, εάν υπάρξουν επεισόδια, οι εντολές που έχουν δοθεί είναι για άμεση αντίδραση.